Svjetska kvaliteta boja i fasada proizvedenih u Hrvatskoj

Toplina u domu se gubi preko svih površina koje graniče s vanjskim prostorom. Najveće površine koje nas dijele od vanjskog prostora su vanjski zidovi. Uoliko nisu dobro izolirani, na tim se mjestima događaju i najveći gubici energije, a to rezultira vrlo visokim troškovima grijanja zimi, odnosno hlađenja ljeti.

Na rastuće cijene energije ne možemo utjecati, ali na potrošnju energije možemo. U današnje vrijeme mnogo se govori o uštedi energije, a postižemo ju ponajprije kvalitetnom toplinskom izolacijom objekta. Osim smanjenja ukupnih troškova za grijanje i hlađenje, te zdravijeg i ugodnijeg boravka u prostoru, štedeći  energiju ujedno smanjujemo i štetne emisije CO2 te štitimo naš okoliš.  Osim uštede na  energiji, kvalitetnom toplinskom izolacijom osiguravamo svrstavanje objekta u viši energetski razred, te time podižemo njegovu tržišnu vrijednost. Osim ekonomske važnosti toplinske izolacije vanjskih zidova, jednako važna je i estetska dimenzija, budući da završni sloj fasade daje novo ruho postojećim građevinama, a novima vrlo važan atraktivni prvi dojam koji uvelike može pomoći u daljnjoj prodaji ili iznajmljivanju.  Ipak, kod prednosti toplinske izolacije najvažnije to što je boravak u toplinski izoliranoj građevini je daleko zdraviji i ugodniji prvenstveno zbog ujednačene temperature svih dijelova prostorije, jer unutarnji zidovi zadržavaju temperaturu prostora.

Kod odluke o odabiru fasadnog sustava potrebno je uvjeriti se o pouzdanosti i kvaliteti ponuđenih rješenja, a jedno od sve popularnijih su SIMATERM fasadni sustavi Sitolor tvornice boja, jednog od prvih hrvatskih proizvođača gotovih pastoznih žbuka, koje štite i ukrašavaju više od milijun m2 fasada u Hrvatskoj i šire.   Svojom stalnom kvalitetom uz prihvatljivu cijenu, orijentacijom prema potrebama kupaca i izvođača, SIMA je postao prepoznatljiv i poželjan brend kako kod izvođača, tako i kod investitora.

Certificirani ETICS fasadni sustavi sastoje se od ljepila, fasadne izolacijske ploče (stiropora ili mineralne vune), fasadne mrežice za armaturu, impregnacije i završne dekorativne žbuke. Svi sastavni dijelovi fasade, moraju biti od istog proizvođača kako bi fasada bila kvalitetno izvedena, osim fasadnih ploča i mrežica, koje mogu biti od bilo kojeg proizvođača uz uvjet da su predviđene za ugradnju u ETICS sustave prema smjernicama ETAG 004.

Sitolor tvornica boja je nositelj dva fasadna sustava: SIMATERM MW – certificirani fasadni sustav za toplinsku izolaciju mineralnom vunom, te SIMATERM EPS – certificirani fasadni sustav za toplinsku izolaciju pločama od ekspandiranog polistirena – stiropora.  Uz odgovarajuće SIMA ljepilo (za mineralnu vunu ili stiropor) koje je ujedno namijenjeno za armiranje i zaglađivanje, kao sastavni dio fasadnih sustava, u ponudi su tri vrste završnih slojeva SIMA žbuka: akrilnih, silikatnih i silikonskih.  Sve tri vrste SIMA žbuka dostupne su u zaglađenoj i zaribanoj strukturi, te različitim granulacijama zrna od 1 do 2,5mm, a najpopularnija varijanta zbog najboljeg omjera ekonomičnosti, obradivosti i estetskog izgleda je zaglađena struktura granulacije zrna od 1,5 mm.  SIMA akrilne žbuke odlikuje optimalna potrošnja, vrlo lagano i jednostavno nanošenje, te su najčešći odabir kod izolacije EPS pločama.  SIMA silikonske žbuke, koje imaju najbolja svojstva u odnosu na ostale dvije vrste, imaju najveću paropropusnost i iznimnu vodoodbojnost te su idealan odabir u klimatskim uvjetima s puno padalina i većim zadržavanjem vlage, u vjetrovitim područjima te uz more, te su općenito najbolji odabir kod fasada s izolacijom pločama od mineralne vune.  SIMA silikatne žbuke najbolji su odabir za nanošenje na stare vapneno-cementne podloge.  Za dekoraciju podzidova u ponudi su mramorne žbuke SIMA MOZAIK.

Vrlo važan, ako ne i najvažniji rezultat ulaganja u fasadu je estetski izgled.  To je i očekivano, jer se radi o značajnoj investiciji od koje se očekuje rezultat, ne samo u boljim svojstvima građevine, već i estetska nadogradnja.  Štoviše, danas su sve veći zahtjevi kod odabira boja uz što manje prostora za dodatna ulaganja. Sitolor tvornica boja je, posebno poštujući osjetljivost svojih sugrađana po tom pitanju, posvetila posebnu pažnju kod kreacije SITOLOR TINTING SISTEM-a, sustava kompjutorskog nijansiranja koji je jedan od pionira uvođenja nijansiranja žbuka na samom prodajnom mjestu.  Zbog čega je to važno istaknuti? Upravo zbog toga što danas kupac očekuje brzu isporuku žbuka u željenim nijansama i mogućnost da trenutno dobije i dodatne količine ukoliko se za time ukaže potreba, što nije moguće postići ukoliko se nijansiranje žbuke isključivo provodi kod proizvođača, a ne na samom prodajnom mjestu.  .

SIMATERM EPS i SIMATERM MW su povezani ETICS fasadni sustavi prema smjernicama ETAG 004, s certifikatom Europskog tehničkog dopuštenja (ETA) izdanim od ovlaštenog instituta koji je član EOTA – Europske organizacije tehničkih dopuštenja.

Priča sa Sitolor tvornicom boja ne završava na fasadama. Slijedi uređenje interijera, za što su spremni BOJAL PREMIUM, boja vrhunske pokrivnosti kojom će unutarnji zidovi dobiti osvježavajuću bjeliku ili pak prostoriji dodijeliti osobnost osebujnom nijansom, te DISPERAL i LATEX PREMIUM perive boje kojima prostor možete oživjeti i vrlo intenzivnim nijansama.  Za ponovno bojenje postojećih fasada preporuča se vrhunska fasadna boja EUROFAS, ili ekonomična varijanta fasadna boja HIT.  Za vertikalne betonske površine izvrsne rezultate daje boja za beton EKOLIN. Sve navedene boje mogu se nijansirati po želji kupca.

Slobodno nam se obratite kao ovlaštenom veleprodajnom i maloprodajnom distributeru Sitolor tvornice boja i lakova, i ponudit ćemo vam kompletno rješenje za vašu fasadu, interijer, ogradu ili drvene površine, a uz to pružiti dragocjeni savjet, vrhunsku uslugu i podršku.